use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πλούσιο σε γεύση μέχρι την τελευταία σταγόνα του και αγαπημένο κάθε ελληνικής οικογένειας, το Άλτις πήρε την ονομασία του από τον ιερό τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Άλτις» όνομα ιερό από την Αρχαία Ολυμπία. «Άλτις» ονομαζόταν το τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας που φύονταν οι αγριελιές, οι ιερείς ελιές από τις οποίες κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.


Η Ελλάδα, ο ευλογημένος τόπος από τον οποίο η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε την πορεία της στον κόσμο, είναι η πατρίδα του καλύτερου Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου στον κόσμο. Από τον ιερό ελαιώνα της Ολυμπίας μέχρι σήμερα, η ελιά παραμένει ένα δέντρο ταυτισμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας.

Ξεκινώντας το ταξίδι του από τον ιερό αυτό τόπο, το Άλτις συνεχίζει σήμερα το ταξίδι του και τιμώντας την ιστορία και την κληρονομιά του εξακολουθεί να εμπνέεται από την αριστεία που είναι βασική αρχή του Ολυμπισμού, αναζητώντας διαρκώς το καλύτερο ελαιόλαδο που προσφέρει η φύση. Με πάθος και αγάπη για το ελληνικό ελαιόλαδο, διανύει περισσότερα από 25.000 χιλιόμετρα ετησίως σε όλη την Ελλάδα ώστε να παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη του κύκλου ανάπτυξης της ελιάς. Πάντα με σεβασμό στους 3.000 Έλληνες παραγωγούς που βάζουν την ψυχή τους στη φροντίδα της ελιάς, ώστε οι καλύτεροι καρποί να βρεθούν από το δέντρο στο τραπέζι σας και να απολαμβάνετε τη μοναδική γεύση Άλτις μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Γιατί η αριστεία στο ελαιόλαδο είναι ταυτόσημη και με τη γεύση του. Γι’ αυτό η πιστοποιημένη ομάδα γευσιγνωστών του Άλτις δοκιμάζει περισσότερα από 1,500 δείγματα ελαιόλαδου και τα πιστοποιεί περαιτέρω σε εργαστήρια διαπιστευμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, ώστε μόνο το καλύτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να μπει στο μπουκάλι Αλτις.