use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαρίδες Σαγανάκι

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Γαρίδες Σαγανάκι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. γαρίδες no 2 καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. τοματοχυμό
  • 80ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 50 ml. ούζο
  • 150 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • Χοντροτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μαραθόριζα και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
      2. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 100 ml. ζεστό νερό, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
      3. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τη μισή ποσότητα τη φέτα θρυμματισμένη, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
      4. Σερβίρουμε το σαγανάκι καυτό σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με μάραθο και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
      Μπορούμε να προσθέσουμε στο σαγανάκι μπούκοβο Αντί για ούζο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρακή ή λευκό κρασί