Γαρίδες Σαγανάκι
- Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. γαρίδες no 2 καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 200 γρ. τοματοχυμό
- 80ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 50 ml. ούζο
- 150 γρ. βαρελίσια φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- Χοντροτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μαραθόριζα και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 100 ml. ζεστό νερό, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τη μισή ποσότητα τη φέτα θρυμματισμένη, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε το σαγανάκι καυτό σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με μάραθο και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο σαγανάκι μπούκοβο
Αντί για ούζο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρακή ή λευκό κρασί