use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τσουρέκια με Ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας3 ώρες
  • 4
recipe image Τσουρέκια με Ελαιόλαδο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 100 ml. νερό
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 140 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1/ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. μέλι
  • Αμύγδαλα φιλέ

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 30’.
      2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι.
      3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
      4. Πλάθουμε 4 όμοια τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
      5. Αφήνουμε τα τσουρέκια για 45΄ λεπτά να φουσκώσουν.
      6. Ζεσταίνουμε το μέλι,τα αλείφουμε τα τσουρέκια πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
      7. Ψήνουμε τα τσουρέκια για 35-40 λεπτά στους 180ο C.
      - Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τσουρέκια με σουσάμι