Τσουρέκια με Ελαιόλαδο
- Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας3 ώρες
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 100 ml. νερό
- 50 γρ. νωπή μαγιά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 140 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1/ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 γρ. μέλι
- Αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 30’.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Πλάθουμε 4 όμοια τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε τα τσουρέκια για 45΄ λεπτά να φουσκώσουν.
- Ζεσταίνουμε το μέλι,τα αλείφουμε τα τσουρέκια πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
- Ψήνουμε τα τσουρέκια για 35-40 λεπτά στους 180ο C.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τσουρέκια με σουσάμι