use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αρνάκι με κολοκυθάκια

Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε την συνταγή για αρνάκι με κολοκυθάκια και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα Π.Ο.Π., αλλά και άλλα κρεατικά
  • Έτοιμο σε1 ώρες 55 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Αρνάκι με κολοκυθάκια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1200 γρ. αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες και κατάλληλο για κατσαρόλα
  • 1000 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζεστό ζωμό κρέατος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
      2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
      3. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη ρίγανη, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 15’.
      4. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και τα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο φαγητό.
      5. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και κουνάμε την κατσαρόλα, αν το φαγητό χρειάζεται υγρά συμπληρώνουμε, καθώς θέλουμε το φαγητό να μείνει περίπου με ένα φλυτζάνι ζουμί.
      6. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια για σχεδόν 20-25’.
      7. Βγάζουμε ένα φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού για να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
      8. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το ζουμί του φαγητού και το χυμό των λεμονιών.
      9. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με κοτόπουλο