Καρέ αρνιού με σάλτσα μαυροδάφνης και πουρέ κολοκύθας
Καρέ αρνιού με σάλτσα μαυροδάφνης και πουρέ κολοκύθας
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
- Μερίδες 4
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΙΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα καρέ
- γραμμάρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 10 γραμμάρια αλάτι
- 500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών ανάλατο
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙ
- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια κομμένο σε τρία κομμάτια
- 4 σκελίδες σκόρδο (από τις οποίες αφαιρούμε τις φύτρες)
- 100 γραμμάρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 15 γραμμάρια αλάτι
- 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
- 200 γραμμάρια κρασί μαυροδάφνη
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ζωμό ανάλατο
- 2 γραμμάρια φρέσκο ξύσμα λάιμ
- 30 γραμμάρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 3 γραμμάρια αλάτι
ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
- Μερικές σταγόνες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό Οτιδήποτε βρώσιμο φύλλο έχουμε
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Βάζουμε το μισό αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει η κολοκύθα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 20 λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλάτι και τη πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Σημείωση: Εάν έχουμε φτιάξει τον πουρέ κολοκύθας από την προηγούμενη ημέρα, τότε τον ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγα υγρά.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΕ ΑΡΝΙΟΥ
- Καθαρίζουμε το αρνί από το πολύ λίπος και χαράζουμε τα κόκκαλα ένα-ένα, προσέχοντας να μην αποκοπούν από το κρέας. Αλατίζουμε το κρέας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αλατίζουμε την επιφάνεια. Βάζουμε τα παϊδάκια κι αλατίζουμε ελαφρώς από πάνω. Σοτάρουμε το καρέ από την πλευρά του δέρματος. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα με το σκόρδο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου. Αφαιρούμε από το φούρνο και ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
- Σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί λίγο, βάζουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει με ανοιχτό καπάκι μέχρι να «κατέβει». Μόλις αρχίζει να κατεβαίνει αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα. Τέλος, δένουμε με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας με ένα φουέ (σύρμα).
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας από κάτω και τοποθετούμε όρθιο το παϊδάκι από επάνω. Περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα μαυροδάφνης και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στολίζουμε με οτιδήποτε βρώσιμο φύλλο έχουμε.