use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γεμιστά κατσαρόλας

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Γεμιστά κατσαρόλας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
  • 4 μεγάλες πιπεριές
  • 2 πατάτες
  • 60 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 100 γρ. τοματοχυμό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη γέμιση
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 40 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 150 ml. τοματοχυμό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Αφαιρούμε τα καπάκια από τα λαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
      2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση
      3. Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το ρύζι, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
      4. Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
      5. Σ΄ενα μπωλ αναμειγνύουμε τα 60 ml. ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, 200 ml. νερό, τη ρίγανη αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.
      6. Βράζουμε τα γεμιστά με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40-45 λεπτά και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε τα γεμιστά να τα φτιάξουμε με πλιγούρι ή κους κους