Γεμιστά κατσαρόλας
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
- 4 μεγάλες πιπεριές
- 2 πατάτες
- 60 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 100 γρ. τοματοχυμό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5-6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- 40 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 150 ml. τοματοχυμό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αφαιρούμε τα καπάκια από τα λαχανικά και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το ρύζι, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε τον τοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
- Σ΄ενα μπωλ αναμειγνύουμε τα 60 ml. ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, 200 ml. νερό, τη ρίγανη αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.
- Βράζουμε τα γεμιστά με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40-45 λεπτά και σερβίρουμε.
- Μπορούμε τα γεμιστά να τα φτιάξουμε με πλιγούρι ή κους κους