use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Ρύζι

Εδώ θα βρείτε συνταγή για κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Για περισσότερες παραδοσιακές συνταγές με γεμιστά, και όχι μόνο, μπείτε εδώ
  • Έτοιμο σε1 ώρες 25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
  • Μερίδες 5
recipe image Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Υλικά
 

  • 40 κολοκυθοανθούς
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 3 ώριμες  ντομάτες
  • 120 ml. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      1. Πλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε τους στήμονες
      2. Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τα σκόρδα
      3. Προσθέτουμε τριμμένα στον τρίφτη το κολοκυθάκι, το καρότο και τη ντομάτα, το ρύζι,  αλάτι, πιπέρι και τα 50ml από το ελαιόλαδο
      4. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί, τον ένα δίπλα στον άλλο
      5. Σε ένα μπωλ τρίβουμε τις 2 ντομάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τους κολοκυθοανθούς
      6. Ψήνουμε τους κολοκυθοανθούς για 45’ στους 170ο C και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο ανθότυρο, φέτα ή γραβιέρα