Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Ρύζι
Εδώ θα βρείτε συνταγή για κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Για περισσότερες παραδοσιακές συνταγές με γεμιστά, και όχι μόνο, μπείτε εδώ
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
- Μερίδες 5
Υλικά
- 40 κολοκυθοανθούς
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 3 ώριμες ντομάτες
- 120 ml. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τους ανθούς και αφαιρούμε τους στήμονες
- Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο και τα σκόρδα
- Προσθέτουμε τριμμένα στον τρίφτη το κολοκυθάκι, το καρότο και τη ντομάτα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τα 50ml από το ελαιόλαδο
- Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί, τον ένα δίπλα στον άλλο
- Σε ένα μπωλ τρίβουμε τις 2 ντομάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τους κολοκυθοανθούς
- Ψήνουμε τους κολοκυθοανθούς για 45’ στους 170ο C και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγο ανθότυρο, φέτα ή γραβιέρα