Γιουβέτσι κατσαρόλας με θαλασσινά και λιαστές ντομάτες
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. βρασμένο χταπόδι κομμένο
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 250 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 80 ml. λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 1200 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σωτάρουμε όλα τα λαχανικά, το χταπόδι και τα καλαμαράκια για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες , το θυμάρι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος το ζωμό.
- Βράζουμε το γιουβέτσι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες, τις λιαστές ντομάτες και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι με λίγο φρέσκο βασιλικό και την κάπαρη.
- Μπορούμε αντί για ζωμό λαχανικών να χρησιμοποιήσουμε ζωμό από θαλασσινά
- Εκτός από λιαστές ντομάτες ταιριάζουν οι ελιές
