Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες
Δείτε εδώ συνταγή για Σουπιές Κοκκινιστές με Χυλοπίτες & Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα . Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
Για τις Σουπιές
- 120 γρ. Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
- 500 γρ. σουπιές καλής ποιότητας, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρό καρέ
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε μικρό καρέ
- 1000 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
- 60 γρ. πελτέ τομάτας
- 300 γρ. φρέσκια τομάτα τριμμένη
- 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 φέτες πορτοκάλι
Για τις Χυλοπίτες
- 500 γρ. χυλοπιτάκια
Σύνθεση Πιάτου
- 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Χυλοπιτάκια βρασμένα
Στήσιμο πιάτου ανά Μερίδα
- Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- φύλλα βασιλικού ή οτιδήποτε άλλα φύλλα έχουμε
Εκτέλεση
Για τις Σουπιές
- Καθαρίζουμε τις σουπιές και κόβουμε τα πλοκάμια και τα σώματα σε χοντρό καρέ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε και αυτή
- Έπειτα, προσθέτουμε πρώτα τα πλοκάμια, τα οποία μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα σώματα από τις σουπιές και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά
- Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Διαλύουμε τον πελτέ μέσα σε λίγο από το ζωμό λαχανικών
- Προσθέτουμε τη φρέσκια τομάτα, τον πελτέ που διαλύσαμε μέσα σε ζωμό λαχανικών και τον υπόλοιπο ζωμό
- Κρατάμε λίγο ζωμό στην άκρη, γιατί εξαρτάται από τη σουπιά πόσα υγρά θα χρειαστούν
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φέτες πορτοκάλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η σουπιά
- Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φέτες πορτοκάλι, το σκόρδο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τη δάφνη.
Για τις Χυλοπίτες
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά
- Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσουμε το βρασμό.
Σύνθεση Πιάτου
- Προσθέτουμε τις χυλοπίτες μέσα στην κατσαρόλα με τις σουπιές
- Ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για το Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις χυλοπίτες και τη σουπιά από πάνω και στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή οτιδήποτε φύλλα έχουμε
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.