Κοχύλια με κιμά κοτόπουλο και μελιτζάνα
- Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο
- 250 γρ. μελιτζάνες
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 γρ. τοματοχυμό
- 100 ml. λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ρόκα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Στο πολυμηχάνημα ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την πιπεριά και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3’, προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 2-3’ ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τα κοχύλια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε το βασιλικό.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας σε κάθε πιάτο ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψητό κοτόπουλο