use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοχύλια με κιμά κοτόπουλο και μελιτζάνα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Κοχύλια με κιμά κοτόπουλο και μελιτζάνα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 300 γρ.  στήθος κοτόπουλο βρασμένο
  • 250 γρ. μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. τοματοχυμό
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 5-6  φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ρόκα για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Στο πολυμηχάνημα ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες.
      2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την πιπεριά και ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο.
      3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3’, προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε για 2-3’ ακόμη.
      4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      5. Βράζουμε τα κοχύλια,  τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε το βασιλικό.
      6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά προσθέτοντας σε κάθε πιάτο ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψητό κοτόπουλο