Κολοκυθοκεφτέδες με Καβούρι και Κρέμα Αβοκάντο
Εδώ θα βρείτε συνταγή για Κολοκυθοκεφτέδες με Καβούρι, Κρέμα Αβοκάντο & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.). Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
- 4
Υλικά
Για τους κολοκυθοκεφτέδες
- λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.)
- 500 γρ. φρέσκα κολοκύθια
- 30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. καβουρόψιχα
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 8 γρ. αλάτι
- 2 γρ. μαύρο πιπέρι
- λίγο επιπλέον αλεύρι για το αλεύρωμα των κολοκυθοκεφτεδων
Για την κρέμα αβοκάντο
- 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.)
- 4 αβοκάντο ώριμα
- 30 γρ. χυμό λεμόνι
- 30 γρ. sweet chilli ή πιπέρι καγιέν (στη μύτη του κουτ. του espresso)
- 10 φύλλα βασιλικού
- 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 10 γρ. αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου ανά μερίδα
- λίγα βρώσιμα φύλλα για στόλισμα
Εκτέλεση
Για τους κολοκυθοκεφτέδες
- Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη, προσέχοντας να μην φτάσουμε στους σπόρους.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι που τρίψαμε, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φέτα, την καβουρόψιχα, το μπεικιν πάουντερ, το αλάτι και τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
- Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για την κρέμα αβοκάντο
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
- Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το αλάτι, το χυμό λεμόνι, το τσίλι και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα αβοκάντο και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Από πάνω βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και στολίζουμε με λίγα φύλλα baby.