Σαλάτα Ταμπουλέ με Γαρίδες
Συνταγή για Σαλάτα Ταμπουλέ Μπρόκολο και Κουνουπίδι με Αχνιστές Γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 6
Υλικά
- 140 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 12 τεμ γαρίδες καλής ποιότητας αποφλοιωμένες από κεφάλι και τσόφλι.
- 150 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο από τα κοτσάνια του (κρατάμε μόνο τις φούντες
- 400 γρ. κουνουπίδι καθαρισμένο από τα κοτσάνια του (κρατάμε μόνο τις φούντες)
- 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 15 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 15 γρ. χυμό λεμόνι φρέσκο
- 9 γρ. αλάτι
- 150 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ μόνο τη σάρκα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα χτυπάμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ψιλό σαν ταμπουλέ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ταμπουλέ μαζί με όλα τα υπολοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε
- Ανοίγουμε τις γαρίδες σε σχήμα πεταλούδα
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει τις αχνίζουμε για 1 λεπτό
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα τσέρκι και το γεμίζουμε με το ταμπουλέ
- Αφαιρούμε το τσέρκι και βάζουμε τις 2 γαρίδες από πάνω
- Στολίζουμε με ένα φύλλο και ραντίζουμε με λίγο Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα