Σαλάτα Ταμπουλέ με Γαρίδες
Συνταγή για Σαλάτα Ταμπουλέ Μπρόκολο και Κουνουπίδι με Αχνιστές Γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
6

Υλικά
- 140 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 12 τεμ γαρίδες καλής ποιότητας αποφλοιωμένες από κεφάλι και τσόφλι.
- 150 γρ. μπρόκολο καθαρισμένο από τα κοτσάνια του (κρατάμε μόνο τις φούντες
- 400 γρ. κουνουπίδι καθαρισμένο από τα κοτσάνια του (κρατάμε μόνο τις φούντες)
- 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 60 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 15 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 15 γρ. χυμό λεμόνι φρέσκο
- 9 γρ. αλάτι
- 150 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε μικρό καρέ μόνο τη σάρκα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα χτυπάμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ψιλό σαν ταμπουλέ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ταμπουλέ μαζί με όλα τα υπολοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε
- Ανοίγουμε τις γαρίδες σε σχήμα πεταλούδα
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει τις αχνίζουμε για 1 λεπτό
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα τσέρκι και το γεμίζουμε με το ταμπουλέ
- Αφαιρούμε το τσέρκι και βάζουμε τις 2 γαρίδες από πάνω
- Στολίζουμε με ένα φύλλο και ραντίζουμε με λίγο Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
