Λαδορεβανί
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
12

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
- 250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
- 200 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1000 ml. νερό
- 100 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε τα ξύσματα, τις βανιλλίνες και τα σιμιγδάλια βροχηδόν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και απορροφήσει όλα τα υγρά μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί.
- Στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και χαράζουμε τα κομμάτια.
- Ψήνουμε για 45΄στους 180ο C και σερβίρουμε το λαδορεβανί αφού κρυώσει καλά με κανελοζάχαρη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο λαδορεβανί και μέλι μειώνοντας την αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης
