use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Λαδορεβανί

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 12
recipe image Λαδορεβανί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 200 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1000 ml. νερό
  • 100 ml. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη
Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
      2. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
      3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε τα ξύσματα, τις βανιλλίνες και τα σιμιγδάλια βροχηδόν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
      4. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και απορροφήσει όλα τα υγρά μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί.
      5. Στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και χαράζουμε τα κομμάτια.
      6. Ψήνουμε για 45΄στους 180ο C και σερβίρουμε το λαδορεβανί αφού κρυώσει καλά με κανελοζάχαρη.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο λαδορεβανί και μέλι μειώνοντας την αντίστοιχη ποσότητα ζάχαρης