Μαστέλο Σίφνου
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος κομμένο σε μεγάλες μερίδες
- 500 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 μεγάλα ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένος
- 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μαρινάρουμε για 8 ώρες το κρέας στο κρασί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C για 30’.
- Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα, τ΄αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα επάνω στη σχάρα της γάστρας.
- Προσθέτουμε το κρασί, το οποίο υπολογίζουμε να μην ακουμπά το αρνάκι παραμόνο να καλύπτει τον πάτο της γάστρας, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Καλύπτουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι της.
- Ψήνουμε για 30΄ στους 220ο C και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 120ο C όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 4 ώρες.
- Αν έχουμε τη δυνατότητα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας κληματόβεργες όπου θα δώσει και χαρακτηριστική γεύση στο αρνάκι
