Μπεκρή Μεζέ
Δείτε εδώ συνταγή για Μπεκρή Μεζέ & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις κλασικό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
- 200 ml. λευκό κρασί
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μπούκοβο, προεραιτικά
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του κρασιού και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο ενώ στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε!
Αντί για χοιρινό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοσχάρι ή ακόμη και μια μίξη από τα δύο κρέατα
