use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψητές Ντομάτες με Χαλούμι και Πέστο Δυόσμου

Δείτε εδώ συνταγή για Ψητές Ντομάτες με Χαλούμι και Πέστο Δυόσμου & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Ψητές ντομάτες με χαλούμι και πέστο δυόσμου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 10 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 250 γρ. χαλούμι
  • 3 σφιχτές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • Αλάτι χοντρό
Για το πέστο δυόσμου
  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου
  • 20 γρ. ταχίνι
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του δυόσμου. Στο πολυμηχάνημα πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
      2. Κόβουμε τις ντομάτες  σε χοντρές φέτες και όσο τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
      3. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πλατώ σερβιρίσματος.
      4. Ψήνουμε το χαλούμι κομμένο σε φέτες και τις τοποθετούμε επάνω από τις ντομάτες.
      5. Περιχύνουμε με πέστο, προσθέτουμε την κάπαρη και σερβίρουμε με ζεστές κυπριακές πίτες.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταλαγάνι ή μαστέλο αντί για χαλούμι