Ψητές Ντομάτες με Χαλούμι και Πέστο Δυόσμου
Δείτε εδώ συνταγή για Ψητές Ντομάτες με Χαλούμι και Πέστο Δυόσμου & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 10 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 250 γρ. χαλούμι
- 3 σφιχτές ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- Αλάτι χοντρό
Για το πέστο δυόσμου
- 20 γρ. φύλλα δυόσμου
- 20 γρ. ταχίνι
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του δυόσμου. Στο πολυμηχάνημα πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες και όσο τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πλατώ σερβιρίσματος.
- Ψήνουμε το χαλούμι κομμένο σε φέτες και τις τοποθετούμε επάνω από τις ντομάτες.
- Περιχύνουμε με πέστο, προσθέτουμε την κάπαρη και σερβίρουμε με ζεστές κυπριακές πίτες.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταλαγάνι ή μαστέλο αντί για χαλούμι