Ντοματοκεφτέδες
Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. σφιχτές ντομάτες
- 1 κολοκυθάκι
- 2 λιαστές ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 80 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 250 ml Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Kλασικό
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό για 10 λεπτά.
- Τρίβουμε το κολοκυθάκι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο 10’.
- Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες, σε ευρύχωρο τηγάνι , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το μείγμα στο καυτό ελαιόλαδο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στους ντοματοκεφτέδες 100 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
