Ολόκληρες Πατάτες φούρνου
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. πατάτες baby
- 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
- Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και με τη φλούδα τους για 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε μέσα σένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Στο γουδί πολτοποιούμε τα πιπέρια και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σ΄ένα μπωλ στο οποίο προσθέτουμε μαζί το θυμάρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και τις ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200ο C.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε τις πατάτες με δενδρολίβανο
- Μπορούμε να προσθέσουμε και μουστάρδα
