Spring Rolls (Σπρινγκ Ρολς)
Εδώ θα βρείτε συνταγή για Σπρίνγκ Ρολς (Spring Rolls) και Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό. Για περισσότερες διεθνείς και ελληνικές συνταγές με εξαιρετικό ελαιόλαδο Άλτις, μπείτε εδώ
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας25 λεπτά
- 5
Υλικά
Για τη Γέμιση
- 30ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 150 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
- 150 γρ. κολοκυθάκια
- 2 μέτρια καρότα
- 200 γρ. κινέζικο λάχανο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο
- 1 λάιμ
- 2 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Επιπλέον θα χρειαστούμε
- 3 χωριάτικα φύλλα καλαμποκιού
- 2 ασπράδια αυγού
- Μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε ομοιόμορφο σχήμα
- Σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από το τζίντζερ, το σκόρδο και τις πιπεριές και στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένα κολοκυθάκια, καρότα και το λάχανο. Όταν «καραμελώσουν» τα λαχανικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη γλυκόξινη σάλτσα
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον κόλιανδρο, τον χυμό του λάιμ και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει
- Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 ίσια κομμάτια (σταυρό) και γεμίζουμε, τυλίγουμε σε ρολάκι και αλείφουμε με ασπράδι τις άκρες για να κλείσουμε το spring roll
- Αλείφουμε με ασπράδι τα spring rolls, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 25-30’ στους 180οC
- Σερβίρουμε τα spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα της επιλογής μας
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια λαχανικά μας αρέσουν και φύλλα για spring rolls