use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φασολάκια λαδερά

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Φασολάκια λαδερά

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 150 ml. τοματοχυμό
  • 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το καρότο και τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε.
      2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοχυμό, τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
      3. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml. νερό, μαγειρεύουμε τα φασολάκια για 40΄.
      4. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
      Μπορούμε να προσθέσουμε στα φασολάκια 2 κομμένες πατάτες. Ανάλογα με τα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) που θα χρησιμοποιήσουμε θα χρειαστεί να προσθέσουμε λιγότερο ή επιπλέον νερό.