Φασολάκια λαδερά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. φασολάκια πλατιά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 150 ml. τοματοχυμό
- 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το καρότο και τα κρεμμύδια για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοχυμό, τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 200 ml. νερό, μαγειρεύουμε τα φασολάκια για 40΄.
- Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε στα φασολάκια 2 κομμένες πατάτες.
Ανάλογα με τα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα) που θα χρησιμοποιήσουμε θα χρειαστεί να προσθέσουμε λιγότερο ή επιπλέον νερό.