use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Πίτες για σουβλάκι
  • Ντοματίνια
  • Γιαούρτι
  • Κρεμμύδι
  • Τζατζίκι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε το στήθος στην κατάψυξη για 30-40’, αυτό θα μας βοηθήσει να κόψουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, όπως είναι ο γύρος.
      2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
      3. Κόβουμε το στήθος σε λεπτές φέτες, το περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε  και το μαρινάρουμε για 20-30’.
      4. Ψήνουμε τον γύρο σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ κρατώντας τον ζουμερό ή ξεροψημένο ανάλογα με τα γούστα μας.
      5. Σερβίρουμε το γύρο με ζεστές πίτες, ντοματίνια, ροδέλες κρεμμυδιού, τζατζίκι ή γιαούρτι.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα και λίγο ξύσμα λεμονιού