use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο με πιπεριές

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Κοτόπουλο με πιπεριές

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 350 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 200 γρ. τοματοχυμό
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. σκληρή φέτα
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
      2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
      3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, συνεχίζοντας για 3-4’ το σοτάρισμα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
      4. Προσθέτουμε τον τοματοχύμο, το ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 30’, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      5. Μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια,  τη φέτα θρυμματισμένη και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και με ολόκληρο κοτόπουλο