use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ταλιατέλες με σάλτσα από λευκό Ταραμά από την Μυτιλήνη

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Ταλιατέλες με σάλτσα από λευκό Ταραμά από την Μυτιλήνη

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. λευκός ταραμάς
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
  • 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 30 ml ούζο
  • 500 ml. τοματοχυμό
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3 μοσχοκάρφια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον λευκό ταραμά, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 και σβήνουμε με το ούζο.
      2. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και σιγομαγειρεύουμε για 15’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      3. Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο νερό , τις σουρώνουμε και αφού τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις κρατάμε ζεστές.
      4. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα από ταραμά και πασπαλισμένες με καρυδόψιχα και άνηθο.
      Εκτός από τις ταλιατέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τ΄αγαπημένα μας ζυμαρικά