Ταλιατέλες με σάλτσα από λευκό Ταραμά από την Μυτιλήνη
- Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. λευκός ταραμάς
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
- 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 30 ml ούζο
- 500 ml. τοματοχυμό
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνη
- 3 μοσχοκάρφια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. καρυδόψιχα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον λευκό ταραμά, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 και σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και σιγομαγειρεύουμε για 15’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο νερό , τις σουρώνουμε και αφού τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις κρατάμε ζεστές.
- Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα από ταραμά και πασπαλισμένες με καρυδόψιχα και άνηθο.
Εκτός από τις ταλιατέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τ΄αγαπημένα μας ζυμαρικά