use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τζατζίκι

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Τζατζίκι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Τρίβουμε το αγγούρι στο ρεντέ, το βάζουμε σε καθαρή πετσέτα ή τουλπάνι και το στύβουμε πολύ καλά ώστε να βγάλουμε όλα του τα υγρά.
      2. Πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι στο γουδί ή το τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
      3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπώλ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ξύδι.
      4. Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο τζατζίκι λίγο άνηθο ψιλοκομμένο - Αν το αγγούρι έχει πολλά σποράκια, τα αφαιρούμε