Τζατζίκι
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 μέτριο αγγούρι
- 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τρίβουμε το αγγούρι στο ρεντέ, το βάζουμε σε καθαρή πετσέτα ή τουλπάνι και το στύβουμε πολύ καλά ώστε να βγάλουμε όλα του τα υγρά.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι στο γουδί ή το τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπώλ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και ξύδι.
- Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο τζατζίκι λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αν το αγγούρι έχει πολλά σποράκια, τα αφαιρούμε
