Αρνάκι γιουβέτσι στο φούρνο
- Χρόνος Μαγειρέματος2 ώρες
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 5
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1500 γρ. αρνίσιο μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε μερίδες
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 500 γρ. τοματοχυμό
- 1200 ml ζωμό κρέατος
- 1 μικρό ξύλο κανέλλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ροδίζουμε το αρνάκι από όλες τις πλευρές του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Κατόπιν μεταφέρουμε όλα τα κομμάτια του αρνιού με τη σάλτσα του σε ένα ταψί.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει και το ρίχνουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε το γιουβέτσι στους 180ο C για 30΄ περίπου.
- Σε τακτά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα υγρά από το αρνάκι μέχρι να βράσει.
- Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι
- Το γιουβέτσι μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε κρέας, κόκκινο ή λευκό