use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αρνάκι γιουβέτσι στο φούρνο

  • Χρόνος Μαγειρέματος2 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 5
recipe image Αρνάκι γιουβέτσι στο φούρνο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. αρνίσιο μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε μερίδες
  • 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 500 γρ. τοματοχυμό
  • 1200 ml ζωμό κρέατος
  • 1 μικρό ξύλο κανέλλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ροδίζουμε το αρνάκι από όλες τις πλευρές του.
      2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά.
      3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα.
      4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
      5. Κατόπιν μεταφέρουμε όλα τα κομμάτια του αρνιού με τη σάλτσα του σε ένα ταψί.
      6. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει και το ρίχνουμε στο ταψί.
      7. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε το γιουβέτσι στους 180ο C για 30΄ περίπου.
      8. Σε τακτά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε το κριθαράκι με τα υγρά από το αρνάκι μέχρι να βράσει.
      9. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.
      - Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι - Το γιουβέτσι μπορούμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε κρέας, κόκκινο ή λευκό