use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μαγειρίτσα

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • Μερίδες 6
recipe image Μαγειρίτσα

Υλικά
 

Συνταγής
  • 1 συκωταριά ζεματισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 3 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

      Εκτέλεση

      Συνταγής
      1. Σε άφθονο νερό ζεματάμε τα μαρούλια για 5 λεπτά και τα βάζουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους.
      2. Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε την συκωταριά σε δυνατή φωτιά για 8’-10’.
      3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, ανακατεύουμε για 2-3’ και προσθέτουμε τα μαρούλια.
      4. Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, 350- 400 ml. ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
      5. Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
      6. Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
      7. Σ΄ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των  λεμονιών και περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
      8. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία την ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.

      Tips για την Συνταγή:

      – Στην μαγειρίτσα μπορούμε εκτός από μαρούλια να χρησιμοποιήσουμε χόρτα και μυρωδικά εποχής

      - Μπορούμε να προσθέσουμε εντεράκια και γλυκαδάκια ψιλοκομμένα.