Μαγειρίτσα
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
Μερίδες 6

Υλικά
Συνταγής
- 1 συκωταριά ζεματισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 πράσα ψιλοκομμένα
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Συνταγής
- Σε άφθονο νερό ζεματάμε τα μαρούλια για 5 λεπτά και τα βάζουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους.
- Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε την συκωταριά σε δυνατή φωτιά για 8’-10’.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, ανακατεύουμε για 2-3’ και προσθέτουμε τα μαρούλια.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, 350- 400 ml. ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε την μαγειρίτσα μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
- Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Σ΄ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των λεμονιών και περίπου 1 φλυτζάνι από τα υγρά του φαγητού.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την οποία την ανακινούμε καλά, δεξιά-αριστερά ώστε να ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο με την μαγειρίτσα.
Tips για την Συνταγή:
– Στην μαγειρίτσα μπορούμε εκτός από μαρούλια να χρησιμοποιήσουμε χόρτα και μυρωδικά εποχής
- Μπορούμε να προσθέσουμε εντεράκια και γλυκαδάκια ψιλοκομμένα.
