Γαρίδες με Spaghetti (Σπαγγέτι) από Μελάνι Σουπιάς και Πολύχρωμα Τοματίνια
Δείτε εδώ συνταγή για Γαρίδες με Spaghetti (Σπαγγέτι) από Μελάνι Σουπιάς, Πολύχρωμα Τοματίνια & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- Μερίδες 4
Υλικά
- 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 8 τμχ. γαρίδες
- 200 γρ. τοματίνια πολύχρωμα
- 10 γρ. αλάτι
- 260 γρ. ζωμό λαχανικών Ανάλατο
- 3 γρ. εστραγκόν ξέρο
- 5 γρ. ξύσμα λάιμ
- 250 γρ. σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς
- 6 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 15 γρ. τσάιβς (σχινόπρασο) ψιλοκομμένα
- 5 γρ. μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 30 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
Στήσιμο Πιάτου ανά Μερίδα
- Λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Spaghetti Aglio e Olio (Σπαγγέτι Άλιο ε Όλιο)
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Σπαγγέτι που μας περίσσεψαν
- Σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι τους. Χαράζουμε στη μέση, αφαιρούμε την αμμοσακούλα και ανοίγουμε σε σχήμα πεταλούδα
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 8-9 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από το τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ένα μέρος του ζωμού μαζί με τα τοματίνια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα των μυρωδικών, το πράσο, και το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για λίγο
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά
- Αφαιρούμε από τη φωτιά
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα από το τηγάνι
- Μοιράζουμε τα ντοματίνια από το τηγάνι
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με baby φύλλα.
Spaghetti Aglio e Olio (Σπαγγέτι Άλιο ε Όλιο)
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο με το μαϊντανό, το αλάτι, το μπούκοβο και το σπαγγέτι σουπιάς
- Ανακατεύουμε
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σερβίρουμε.