use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Καρπουζόπιτα ή καρπουζένια

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Καρπουζόπιτα ή καρπουζένια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. ψίχα από καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια
  • 220 γρ. αλεύρι
  • 120 ml + 40 ml για το λάδωμα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 120 γρ. μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Σουσάμι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ ένα μπωλ «σπάμε» σε μικρά κομμάτια ,με τα χέρια μας, την ψίχα από το καρπούζι.
      2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
      3. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, τόσο μεγάλο ώστε ο χυλός να μη ξεπερνά το ένα δάχτυλο.
      4. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι το ταψί, ρίχνουμε μέσα το χυλό και λαδώνουμε την επιφάνεια της καρπουζόπιτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
      5. Ψήνουμε την καρπουζόπιτα για 45’, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
      6. Σερβίρουμε την καρπουζόπιτα με κανέλα, μέλι και κατά προτίμηση κρύα από το ψυγείο.
      - Είναι βασικό την καρπουζόπιτα να την κάνουμε πολύ λεπτή - Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο γαρίφαλο