Καρπουζόπιτα ή καρπουζένια
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. ψίχα από καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια
- 220 γρ. αλεύρι
- 120 ml + 40 ml για το λάδωμα Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 120 γρ. μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ ένα μπωλ «σπάμε» σε μικρά κομμάτια ,με τα χέρια μας, την ψίχα από το καρπούζι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, τόσο μεγάλο ώστε ο χυλός να μη ξεπερνά το ένα δάχτυλο.
- Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι το ταψί, ρίχνουμε μέσα το χυλό και λαδώνουμε την επιφάνεια της καρπουζόπιτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Ψήνουμε την καρπουζόπιτα για 45’, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε την καρπουζόπιτα με κανέλα, μέλι και κατά προτίμηση κρύα από το ψυγείο.
- Είναι βασικό την καρπουζόπιτα να την κάνουμε πολύ λεπτή
- Μπορούμε να αρωματίσουμε και με λίγο γαρίφαλο