Ντοματόπιτα με ανθότυρο και ελιές
- Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
- 6
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1000 γρ. ντομάτες
- 250 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 100 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 4-5 φύλλα βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Χαράζουμε τις ντομάτες με ένα μαχαίρι σταυρωτά, στο κάτω μέρος τους, τις βάζουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με καυτό νερό.
- Κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 30’ για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη και τη ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να «στεγνώσει» το μείγμα, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και την τριμμένη γραβιέρα.
- Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε θρυμματισμένο το ανθότυρο, κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε κάθε φορά, και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 50’ και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης φέτα ή μανούρι