use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πετιμεζόπιτα (Κέικ με πετιμέζι)

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 5
recipe image Πετιμεζόπιτα (Κέικ με πετιμέζι)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 150 ml πετιμέζι
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 150 ml χυμό από πορτοκάλια
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. σουσάμι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το πετιμέζι με το ελαιόλαδο και τα αυγά.
      2. Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και την προσθέτουμε στο μπολ. Μαζί προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα.
      3. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά.
      4. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40’, περίπου.
      5. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε 100 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς