Πετιμεζόπιτα (Κέικ με πετιμέζι)
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
5

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 150 ml πετιμέζι
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 150 ml χυμό από πορτοκάλια
- 2 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 50 γρ. μαύρες σταφίδες
- 50 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το πετιμέζι με το ελαιόλαδο και τα αυγά.
- Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και την προσθέτουμε στο μπολ. Μαζί προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα ή ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40’, περίπου.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 100 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
