Κοτόπουλο Λεμονάτο
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 150 ml ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 λεμόνια
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο (χωρίς το λάδι του) και προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό.
- Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
