use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο Λεμονάτο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Κοτόπουλο Λεμονάτο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
      2. Σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
      3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο (χωρίς το λάδι του) και προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό.
      4. Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε και 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες