Κοτόπουλο με κριθαράκι λεμονάτο στο φούρνο
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 γρ. κριθαράκι
- 1000 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 2 λεμόνια
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 180ο C.
- Μέσα σε μεγάλο ταψί ανακατεύουμε το κριθαράκι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με το περιεχόμενο της κατσαρόλας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κριθαράκι.
- Ψήνουμε το γιουβέτσι για 35΄, ανακατεύοντας 1-2 φορές.
- Μόλις βγάλουμε το γιουβέτσι προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κριθαράκι ολικής άλεσης
