Κοτόπουλο με φασκόμηλο και μανιτάρια
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε μερίδες
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 100 ml. λευκό κρασί
- 350 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- 10 φύλλα φασκόμηλο
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
- Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, 4-5 φύλλα από το φασκόμηλο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 35΄.
- Μόλις βράσει το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα μανιτάρια.
- Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα σκόρδα και το φασκόμηλο με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν .
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στη κατσαρόλα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μπορούμε ν΄ αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι
