use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο με φασκόμηλο και μανιτάρια

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Κοτόπουλο με φασκόμηλο και μανιτάρια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε μερίδες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 10 φύλλα φασκόμηλο
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
      2. Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, 4-5 φύλλα από το φασκόμηλο με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
      3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 35΄.
      4. Μόλις βράσει το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα μανιτάρια.
      5. Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι τα σκόρδα και το φασκόμηλο με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν .
      6. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στη κατσαρόλα, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      7. Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      - Μπορούμε ν΄ αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι