Κοτόσουπα με κρέμα αυγολέμονο
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
5

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
-
1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
-
200 γρ. ρύζι για σούπα
-
2000 ml νερό
-
1 κρεμμύδι
-
60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
-
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
-
Αλάτι
Για το Αυγολέμονο
-
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
-
500 γρ. ζωμό ζεστό από την σούπα
-
20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
-
2 κρόκους αυγών
-
2 λεμόνια
-
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
-
Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-
Βράζουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το νερό , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και βράζουμε το κοτόπουλο για 45’.
-
Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό, τον περνάμε από σίτα.
-
Κρατάμε 500 ml. για την κρέμα αυγολέμονο και τον επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Μόλις ο ζωμός πάρει μια βράση προσθέτουμε το ρύζι, βράζουμε για 20’ και αποσύρουμε.
-
Ετοιμάζουμε την κρέμα αυγολέμονο.
-
Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ, το κρύο ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
-
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2 φλυτζάνια ζεστό ζωμό από την κοτόσουπα.
-
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.
-
Τέλος ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε τη σούπα με κοτόπουλο.