Ψαρόσουπα με Ντομάτα και Σκορπίνα
Συνταγή για ψαρόσουπα με ντομάτα και σκορπίνα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. σκορπίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
- 2 καρότα χοντροκομμένα
- 1 πατάτα χοντροκομμένη
- 1 πράσο χοντροκομμένο
- 1 στικ σέλερι χοντροκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα το ψάρι και προσθέτουμε 1200 ml. νερό, βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και ξαφρίζουμε.
- Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα, περνάμε τον ζωμό από σίτα.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά με 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες, τη φλούδα του πορτοκαλιού, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά και ξεψαχνίζουμε το ψάρι.
- Κατόπιν αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ.
- Μεταφέρουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ψάρι και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κατάλληλο ψάρι θέλουμε για την ψαρόσουπα