Κουραμπιέδες λαδιού με αμύγδαλο (νηστίσιμοι)
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
50

Υλικά
για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι
- 200 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 130 ml. ανθρακούχο νερό
- 105 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. φρυγανιά
- 100 γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο, χοντροκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
Για το σιρόπι
- 300 ml. νερό
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ανθρακουχο νερό και την ζάχαρη για 2’, προσθέτουμε τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγάνια και τα αμύγδαλα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (περίπου 20-25 γρ.), τους ακουμπάμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρωσει αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε για περίπου 20’ στους 175°C Κελσίου.
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3-4’ και σιροπιάζουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να στεγνώσουν σε σχάρα για 1-2 ώρες, κοσκινίζουμε την άχνη με τον νισεστέ σε ένα μπωλ και τους αχνίζουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ξύσμα λεμονιού
