Κρεάς τσιγαριαστό με αρισμαρί
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2500 γρ. αρνί ή κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 200 ml λευκό κρασί
- 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το δενδρολίβανο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού χαμηλώσουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία, ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες σκεπασμένο.
- Σερβίρουμε το ψητό κρέας με λεμόνια και φρέσκο δενδρολίβανο.
- Το κρέας πρέπει να ψηθεί στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχουμε τα υγρά του
