use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κρεάς τσιγαριαστό με αρισμαρί

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Κρεάς τσιγαριαστό με αρισμαρί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2500 γρ. αρνί ή κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα.
      2. Προσθέτουμε το κρασί, το δενδρολίβανο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
      3. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφού χαμηλώσουμε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία, ψήνουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες σκεπασμένο.
      4. Σερβίρουμε το ψητό κρέας με λεμόνια και φρέσκο δενδρολίβανο.
      - Το κρέας πρέπει να ψηθεί στην πιο χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχουμε τα υγρά του