use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γύρος από Μοσχαρίσιο Συκώτι και Κοκκινιστό Πλιγούρι

Δείτε εδώ συνταγή για Γύρο από Μοσχαρίσιο Συκώτι και Κοκκινιστό Πλιγούρι & Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 4
recipe image Γύρος από Μοσχαρίσιο Συκώτι και Κοκκινιστό Πλιγούρι

Υλικά
 

Για το Πλιγούρι
  • 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 τμχ. φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 300 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 5 γρ. δενδρολίβανο
  • 5 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 γρ. κύμινο
  • 15 γρ. αλάτι
Για το Συκώτι
  • 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 500 γρ. συκώτι
  • 20 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα
  • λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • λίγα φύλλα baby

      Εκτέλεση

      Για το Πλιγούρι
      1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και σοτάρουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει.
      2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
      3. Έπειτα, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη, το ξύσμα λεμόνι, την πάπρικα, το κύμινο, τις σταφίδες, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
      4. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το δενδρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
      Για το Συκώτι
      1. Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε μια αντικολλητική επιφάνεια πάνω σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις φέτες από το συκώτι.
      2. Αλατίζουμε ελαφρώς και από πάνω και ψήνουμε το συκώτι και από τις δύο πλευρές.
      3. Γυρίζουμε συχνά για να μην καεί και για να θωρακίσουμε το συκώτι, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα.
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο βάζουμε ως βάση το πλιγούρι και από επάνω το συκώτι.
      2. Ραντίζουμε με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και στολίζουμε με λίγα φύλλα baby.

      Εκτέλεση συνταγής γύρο από μοσχαρίσιο συκώτι, κοκκινιστό πλιγούρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό