Γύρος από Μοσχαρίσιο Συκώτι και Κοκκινιστό Πλιγούρι
Δείτε εδώ συνταγή για Γύρο από Μοσχαρίσιο Συκώτι και Κοκκινιστό Πλιγούρι & Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
Για το Πλιγούρι
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 τμχ. φύλλα δάφνης
- 200 γρ. πλιγούρι
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
- 300 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 20 γρ. σταφίδα μαύρη
- 5 γρ. δενδρολίβανο
- 5 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 5 γρ. κύμινο
- 15 γρ. αλάτι
Για το Συκώτι
- 60 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 500 γρ. συκώτι
- 20 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα
- λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- λίγα φύλλα baby
Εκτέλεση
Για το Πλιγούρι
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και σοτάρουμε το κρεμμύδι για να μαλακώσει.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Έπειτα, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη, το ξύσμα λεμόνι, την πάπρικα, το κύμινο, τις σταφίδες, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το δενδρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για το Συκώτι
- Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε μια αντικολλητική επιφάνεια πάνω σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις φέτες από το συκώτι.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και από πάνω και ψήνουμε το συκώτι και από τις δύο πλευρές.
- Γυρίζουμε συχνά για να μην καεί και για να θωρακίσουμε το συκώτι, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα.
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο βάζουμε ως βάση το πλιγούρι και από επάνω το συκώτι.
- Ραντίζουμε με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό και στολίζουμε με λίγα φύλλα baby.
