Μιρμιζέλι Καλύμνου
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2 ντομάτα χοντροκομμένες
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
- 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 κριθαροκουλούρα χοντροσπασμένη
- 100 γρ. κοπανιστή
- 1 αγγουράκι, σε φέτες
- 5-6 παστέ αντζούγιες
- 4-5 ελιές
- Θρούμπι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ραντίζουμε τη μελιτζάνα με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Βάζουμε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μισό ελαιόλαδο, το θρούμπι, τη μισή κοπανιστή και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε σε σαλατιέρα τοποθετώντας κάτω την κριθαροκουλούρα, προσθέτουμε επάνω της το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές.
- Πασπαλίζουμε με λίγο θρούμπι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Αντί για κοπανιστή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικάντικη φέτα ή ξυνομυζήθρα