use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μιρμιζέλι Καλύμνου

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Μιρμιζέλι Καλύμνου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 ντομάτα χοντροκομμένες
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κριθαροκουλούρα χοντροσπασμένη
  • 100 γρ. κοπανιστή
  • 1 αγγουράκι, σε φέτες
  • 5-6 παστέ αντζούγιες
  • 4-5 ελιές
  • Θρούμπι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ραντίζουμε τη μελιτζάνα με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
      2. Βάζουμε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μισό ελαιόλαδο, το θρούμπι, τη μισή κοπανιστή και ανακατεύουμε πολύ καλά.
      3. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα τοποθετώντας κάτω την κριθαροκουλούρα, προσθέτουμε επάνω της το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές.
      4. Πασπαλίζουμε με λίγο θρούμπι, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
      Αντί για κοπανιστή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πικάντικη φέτα ή ξυνομυζήθρα