use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα

Συνταγή για πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π. Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα

Υλικά
 

Για το Λαδολέμονο
  • 100 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 3 γρ. αλάτι
Για την Πατατοσαλάτα
  • 1000 γρ. πατάτες ολόκληρες καλά πλυμένες
  • 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. λαδολέμονο
  • 5 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
  • 50 γρ. φιλέτο πέστροφας καπνιστό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • Λίγα κλωναράκια θυμάρι

      Εκτέλεση

      Για το Λαδολέμονο
      1. Σε μια κανάτα βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε με ένα μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
      Για την Πατατοσαλάτα
      1. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
      2. Στη συνέχεια, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
      3. Σε μια μπασίνα βάζουμε τις πατάτες που βράσαμε, το μαϊντανό, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, την πιπεριά, το λαδολέμονο, το αλάτι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε με την πατατοσαλάτα και από πάνω βάζουμε 50γρ. καπνιστή πέστροφα.
      2. Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι.

      Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα