Πατατοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα
Συνταγή για πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π. Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
Για το Λαδολέμονο
- 100 γρ. χυμό λεμόνι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 3 γρ. αλάτι
Για την Πατατοσαλάτα
- 1000 γρ. πατάτες ολόκληρες καλά πλυμένες
- 10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 10 γρ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
- 60 γρ. λαδολέμονο
- 5 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
- 50 γρ. φιλέτο πέστροφας καπνιστό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 5γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- Λίγα κλωναράκια θυμάρι
Εκτέλεση
Για το Λαδολέμονο
- Σε μια κανάτα βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε με ένα μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Για την Πατατοσαλάτα
- Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες για 15-20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Στη συνέχεια, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια μπασίνα βάζουμε τις πατάτες που βράσαμε, το μαϊντανό, το ξύσμα, το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, την πιπεριά, το λαδολέμονο, το αλάτι. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο τοποθετούμε με την πατατοσαλάτα και από πάνω βάζουμε 50γρ. καπνιστή πέστροφα.
- Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι.