Σαλάτα με φασολάκια, τόνο και αυγά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. φασολάκια στρογγυλά
- 200 γρ. τόνο σε νερό
- 250 γρ. πατάτες
- 3 αυγά
- 5 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 ελιές
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη σάλτσα
- 2 αντζούγιες
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 6-7 φύλλα βασιλικού
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους.
- Βράζουμε τ΄αυγά σφιχτά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας όλα τα μυρωδικά και τις αντζούγιες, τα αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο, τους χυμούς , προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μπωλ κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια, το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα ντοματίνια στη μέση, προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, μεταφέρουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα αυγά, τις ελιές, την κάπαρη, λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φασολάκια χάντρες