use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπουρδέτο

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Μπουρδέτο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. κοκκινόψαρο ή σκορπιούς
  • 500 γρ. γλώσσα ή μπακαλιάρο ή πέρκα
  • 2 κρεμμύδι
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα ξεπλένουμε.
      2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα πιπέρια και μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια προσθέτουμε 300 ml νερό, αλάτι, τα ψάρια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
      3. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, μόλις το μπουρδέτο είναι έτοιμο αποσύρουμε και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.
      4. Σερβίρουμε το μπουρδέτο με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψάρι της εποχής μικρό ή μεγάλο