use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ντάκος

  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 3
recipe image Ντάκος

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 3 κρίθινα παξιμάδια
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
  • 4-5 ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βρέχουμε τα παξιμάδια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
      2. Προσθέτουμε επάνω στα παξιμάδια τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
      3. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, την κάπαρη, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι.
      4. Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ντοματίνια ψιλοκομμένα - Μπορούμε να προσθέσουμε και κρίταμο