Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar)
Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
Για την σαλάτα
- 1 ανάμεικτη σαλάτα από διάφορα μαρούλια
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. καλαμπόκι
- 2 φέτες ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Για το dressing
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 4 φιλέτα αντζούγιες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- 80 γρ. μαγιονέζα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τη μια σκελίδα σκόρδο στη μέση, τη βουτάμε στο ελαιόλαδο και αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και το κόβουμε σε κύβους.
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και τα πολτοποιούμε για 2-3’.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα και τη βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
- Αφού τη ραντίσουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε 2 κουταλιές από το dressing, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέτουμε στη σαλάτα και ψητό κοτόπουλο
