Σούπα Ροβίτσα
- Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 350 γρ. ροβίτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 500 γρ. ζεστό ζωμό λαχανικών
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τη ροβίτσα μαζί με το δαφνόφυλλο, τον ζωμό και 700 ml. νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
- Μόλις η ροβίτσα πάρει μια βράση προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά όπως το σέλερι και η πατάτα