use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριζότο με Κολοκυθοανθούς με Ελαιόλαδο Αρωματισμένο με Άνηθο

Συνταγή για ριζότο με κολοκυθοανθούς με ελαιόλαδο αρωματισμένο με άνηθο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Ριζότο με Κολοκυθοανθούς με Ελαιόλαδο Αρωματισμένο με Άνηθο

Υλικά
 

Για το Ριζότο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ.  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 3 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ.  ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ.  κολοκύθι κομμένο σε μικρό καρέ
  • 150 γρ.  κολοκυθοανθούς κομμένους στη μέση
  • 1100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 50 γρ.  πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
  • 50 γρ.  κολοκυθόσπορους
  • 100 γρ.  κρασί λευκό ξηρό
  • 10 γρ.  αλάτι
  • 1 γρ.  πιπέρι
Για το Λάδι Άνηθο
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 50 γρ. άνηθο (μόνο τα φύλλα)
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
  • 5 γρ. λάδι άνηθου
  • Λίγο σγουρό μαϊντανό
  • 30 γρ. γιαούρτι (προαιρετικά)

      Εκτέλεση

      Για το Ριζότο
      1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
      2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκύθι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά.
      3. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να πάρει θερμοκρασία.
      4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
      5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κολοκυθόσπορους, το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
      6. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τους κολοκυθοανθούς (αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα χοντρά κομμάτια τους), το αλάτι και το πιπέρι.
      Για το Λάδι Άνηθου
      1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τον άνηθο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά.
      2. Στη συνέχεια, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και το πολτοποιούμε για να πρασινίσει το λάδι από τη χλωροφύλλη του άνηθου.
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι και γεμίζουμε με το ριζότο.
      2. Ραντίζουμε με 5 γρ. λάδι άνηθου από επάνω και στολίζουμε με λίγα φύλλα σγουρού μαϊντανού.
      3. Αφαιρούμε το τσέρκι.
      4. Εάν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε από επάνω και το γιαούρτι που του δίνει μια όμορφη οξύτητα.

      Ριζότο με κολοκυθοανθούς με ελαιόλαδο αρωματισμένο με άνηθο