Ρολάκια Μελιτζάνας με Γαρίδες και Κρέμα Φέτας
Συνταγή για ρολάκια μελιτζάνας με γαρίδες και κρέμα φέτας και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
Για τα Ρολάκια
- 500 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες (16τεμ)
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 500 γρ. γαρίδες καλής ποιότητας
- 2 φέτες λεμόνι
- 5 γρ. αλάτι
Για τη Σάλτσα
- 100γρ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ
- 100 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισή ροδέλα
- 100 γρ. καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 50 γρ. σέλερι κομμένο σε χοντρό καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κλωνάρια θυμάρι
- 1200γρ. ντομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
- 400 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
- 3γρ. κύμινο
- 15 γρ. βασιλικό φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
- 10γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Για την Κρέμα Φέτας
- 150γρ. τυρί φέτα
- 100γρ. γάλα
- 1γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
Για το Σερβίρισμα
- 5 γρ. ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ
- Λίγα κλωναράκια σιναπόσπορου
Εκτέλεση
Για τη Σάλτσα
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
- Αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Στη στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού.
- Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή η σάλτσα.
Για την Κρέμα Φέτας
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το γάλα, το θυμάρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Για τα Ρολάκια
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μία μία φέτα μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φέτες λεμόνι και αχνίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σε κάθε μία φέτα μελιτζάνας απλώνουμε λίγη κρέμα φέτας και βάζουμε από μία γαρίδα.
- Τυλίγουμε τη γαρίδα με τη μελιτζάνα σε ρολάκι.
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε από κάτω τη σάλτσα ντομάτας από πάνω τα ρολάκια και λίγες σταγόνες από την κρέμα φέτας.
- Ραντίζουμε με 5γρ. ελαιόλαδο και στολίζουμε με λίγα κλωναράκια σιναπόσπορου.
