use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαλάτα με ντομάτες, σπιτικό γαλοτύρι και ντρέσινγκ με μυρωδικά

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
  • 4
recipe image Σαλάτα με ντομάτες, σπιτικό γαλοτύρι και ντρέσινγκ με μυρωδικά

Υλικά
 

Για τη σαλάτα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 15 ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 6-7 ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Για το σπιτικό γαλοτύρι
  • 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. φέτα
  • 50 ml γάλα
  • Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Ανακατεύουμε τα υλικά για το γαλοτύρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
      2. Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
      3. Σε ένα μπωλ κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες, προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.
      4. Φρυγανίζουμε το ψωμί, το κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με μερικές κουταλιές ντρέσινγκ, προσθέτουμε τη σαλάτα και το γαλοτύρι.
      5. Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές, σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
      - Μπορούμε να προσθέτουμε στη σαλάτα και βραστά αυγά