Σαλάτα με ντομάτες, σπιτικό γαλοτύρι και ντρέσινγκ με μυρωδικά
Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
4

Υλικά
Για τη σαλάτα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 15 ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσινη πιπεριά
- 6-7 ελιές
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Για το σπιτικό γαλοτύρι
- 100 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. φέτα
- 50 ml γάλα
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το γαλοτύρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σε ένα μπωλ κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες, προσθέτουμε το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί, το κόβουμε σε μπουκιές και το βάζουμε σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με μερικές κουταλιές ντρέσινγκ, προσθέτουμε τη σαλάτα και το γαλοτύρι.
- Τέλος προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές, σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
- Μπορούμε να προσθέτουμε στη σαλάτα και βραστά αυγά
