Σαλάτα με φακές και μέλι
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 150 γρ. φακές βρασμένες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας ρόδι
- 100 γρ. φέτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το dressing
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 50 ml. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το κύμινο και προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο.
- Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με τις φακές, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το αγγούρι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το μισό dressing.
- Τέλος προσθέτουμε το ρόδι, τη φέτα θρυμματισμένη, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα αβοκάντο και πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
- Εκτός από τη φέτα μπορούμε να προσθέσουμε ανθότυρο ή μανούρι