use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Έτνος με κόκκινες φακές (ντιπ με κόκκινες φακές)

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Έτνος με κόκκινες φακές (ντιπ με κόκκινες φακές)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. κόκκινες φακές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 500 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 150 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τις φακές με το κρεμμύδι για 15 λεπτά και το ζωμό για 15 λεπτά ή ως ότου πιουν τα υγρά τους.
      2. Σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο.
      3. Πολτοποιούμε τις φακές με το μισό ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
      4. Σιγοβράζουμε μέχρι να στεγνώσει ο πουρές και σερβίρουμε με το κουκουνάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος φακής