Έτνος με κόκκινες φακές (ντιπ με κόκκινες φακές)
- Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. κόκκινες φακές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 500 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
- 150 ml. ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 100 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις φακές με το κρεμμύδι για 15 λεπτά και το ζωμό για 15 λεπτά ή ως ότου πιουν τα υγρά τους.
- Σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο.
- Πολτοποιούμε τις φακές με το μισό ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τις επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να στεγνώσει ο πουρές και σερβίρουμε με το κουκουνάρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε είδος φακής